W koncepcie zaParowani
proponujemy zdrowy sposób na posiłek, będący alternatywą dla pieczenia czy smażenia bez kompromisu w smaku i przyjemności z posiłku
pierożki
Dim SUM
Tradycyjne receptury, ręcznie wytwarzne pierożki Dim Sum mają niepowtarzalny smak i są gwarancją najwyższej jakości. Nasze produkty od początku do końca wytwarzane są ręcznie. Oznacza to zachowanie rodowitej receptury pochodzącej z dalekich zakątków Azji.
od początku ręcznie wytwarzane
świeże dzięki głębokiemu mrożeniu
Surowe, gotowe do przygotownia
przyrządzane na
parze lub wodzie
pierożki
Jiaozi
Dzięki zachowaniu tradycyjnych receptur stworzonych przez rodowitych mieszkańców prowincji Heilongjiang w Chinach, nasze wyroby mają niepowtarzalny smak i są gwarancją najwyższej jakości. Nasz produkt od początku do końca wytwarzany jest ręcznie. Oznacza to zachowanie rodowitej receptury pochodzącej z północnych Chin.
Pierogi Jiaozi charakteryzują się…
delikatnym i cienkim jak papier ciastem stworzonym z połącznia najprostszych składników – mąki pszennej i wody. Gama farszy przygotowanych wyłącznie przy użyciu tradycyjnych przypraw chińskich sprawia, że po ich skosztowaniu przenosimy się wprost do Harbinu. Na każdym etapie wyrobu korzystamy, wyłącznie z pracy ludzkich rąk – od wyrabiania ciasta i farszu, przez wałkowanie aż po lepienie i pakowanie. Cały proces produkcji zgodny jest z wymogami systemu HACCP co zapewnia bezpieczeństwo konsumentowi.
pierożki
Baozi
Baozi to rodzaj klusek przygotowanych na parze, z rozmaitymi nadzieniami. Wywodzą się z północnych regionów Chin i obecnie są bardzo powszechną przekąską, występującą na całym świecie. Baozi w dialektach północnych oznacza, po prostu bułeczkę.
Pierogi Baozi…
przygotowujemy wg tradycyjnego przepisu z mąki pszennej, oleju roślinnego, cukru, octu ryżowego oraz drożdży nadających im puszystość. Wystarczy podgrzać faszerowaną bułeczkę na parze 3-5 minut i jest gotowa do spożycia.
Popularność BAOZI wynika z ich niepowtarzalnego smaku, pożywności , a także łatwości i szybkości przygotowania.
pierożki
Há cao
To nasza propozycja pierogów zrobionych z mąki ryżowej. Pierogi wykonane z mąki ryżowej to klasyczna przekąska DIM SUM. W skład ciasta wchodzi mąka ryżowa, skrobia pszenna, skrobia tapioki, skrobia ziemniaczana. Składniki te powodują, że ciasto pierożka ha cao jest przejrzyste i kleiste.
Bogate wnętrze wypełnia farsz
z krewetkami
warzywny (kapusta biała, fasola Yam, maniok jadalny, fasola Mung, marchewka, uszak bzowy, kasztan wodny)
ze szpinakiem i serem
z wieprzowiną, porem i świeżą kolendrą
pierożki
Xiao Long Bao
Xiao long bao to tradycyjna potrawa kuchni chińskiej. Są to pierożki w formie sakiewek z delikatnego ciasta, wypełnione aromatycznym wywarem. To orientalne danie zazwyczaj serwowane jest w bambusowym koszu.
Bogate wnętrze wypełnia farsz
z wieprzowiną, szczypiorem i kolendrą
z wołowiną i prażonym chilli
bułeczki
Gua Bao
Bułeczki Bao są bardzo popularną przekąską w Chinach i na Tajwanie. Są to pszenne, drożdżowe bułeczki gotowane na parze, dzięki czemu zachowują sprężystą miękkość w środku, a ich powierzchnia pozostaje biała i wilgotna. Gotowe można dowolnie łączyć z różnymi dodatkami zarówno mięsnymi, jak i warzywnymi.
Puszyste ciasto bułeczek bao zamyka w sobie moc azjatyckich smaków:
smak Boczek hoisin z kimchi
smak Kurczak teriaki z ogórkiem i sezamem
orientalne
Zupy
Pyszne i pożywne zupy to doskonała przekąska przed większym posiłkiem. W lokalach zaParowni możecie spróbować kilka rodzajów zup o tradycyjnym, orientalnym smaku.
W szczególności polecamy:
Tom Yum – krewetka tygrysia, mleko kokosowe, pieczarki, szczypiorek
Won Ton – Rosół z pierożkami
Miso – Pasta sojowa, tofu, wakame szczypior
Pikantno – kwaśna – Wakame, pędy bambusa, tofu, grzyby moon, jajko, chilli, marchewka
orientalne
Sałatki
Tradycyjne, azjatyckie sałatki, które wzbogacą każdy posiłek o dodatkowe zdrowe i smaczne składniki. Niepowtarzalny samk orientu, który pobudzi zmysły dostarczając wiele przyjemnych doświadczeń.
W szczególności polecamy:
Edamame z solą morską – młoda soja na ciepło
Pikantny ogórek z czosnkiem
Algi morskie
Wakame
Kimchi
orientalne
Desery
W szczególności polecamy:
Kulki ryżowe z pastą z czerwonej fasoli
Kulki ryżowe z czarnym sezamem
Kulki ryżowe z orzechami